UEFA: Szuperkupa a Puskás Arénában!

Miután kiszivárgott több hír is az európai kupák folytatásáról, és az UEFA terveiről, ma a szervezet hivatalosan is bejelentette a terveket.

Nem csak a klub csapatok számára szolgált hírrel a terv, hanem a 2020-as EB-re (amit végül egy évvel elcsúsztatnak) készülő válogatottak számára is, miszerint a tizenkét város stadionja marad, és nem lesz változás az Európa Bajnokság szervezésével kapcsolatban.

A Bajnokok Ligájában viszont komoly változások várhatók, az egyik legnagyobb az, hogy a hátramaradt meccseket Lisszabonban rendezik meg, csakúgy, mint a döntőt. Annak érdekében, hogy az eredeti tervek szerint Isztambulban rendezett döntő szervezői is megnyugodjanak, 2020 helyett 2021-re rakják a török városban játszandó döntőt (és így értelemszerűen minden helyszín eggyel csúszik). Ahogy az is biztos, hogy a következő BL szezon csak október után fog elkezdődni.

A dátumokról már egy korábbi bejegyzésemben írtam, ahogy a lebonyolításról is.

Az Európa Liga még lejátszandó mérkőzéseinek szervezését Németország veszi át. Szemben a portugál példával, itt 4 város is a szervezők között van: Köln, Düsseldorf, Duisburg, és Gelsenkirschen. A kupában ugyanúgy az egymeccses párharcokra számíthatunk majd, a döntő pedig augusztus 21 - én kerül megrendezésre.

A női Bajnokok Ligáját pedig a spanyol Bilbaóban játsszák majd le, aminek a döntője augusztus 30 - án várható.


Na de ami miatt a legtöbben megnyitották a cikket, az a következő csodálatos tény: A budapesti Puskás Arénában rendezik meg az idei Szuperkupát! Hogy az alig több mint fél éve átadott stadion első európai kupadöntőjére lehet –e majd jegyet vásárolni, még nem tudni.

Amúgy több angol lap úgy hozta le a hírt, hogy összekeverték szeretett fővárosunkat Bukaresttel, ami amúgy gyakori sajnos. Nem baj, elég, ha mi tudjuk pontosan hol lesz lejátszva a BL győztes és az EL győztes játszmája.

Csányi Sándor bejelentése azonban kissé komikussá tette a szituációt: „Az UEFA a döntéssel a magyar labdarúgás fejlődését ismerte el.”. Nem tudom, miután 2018-ban Tallinn rendezhette a szuperkupát, én valahogy nem láttam komolyabb fejlődést az észt futballban. De lehet, velem van a baj.

Kép forrása: https://szovetseg.mlsz.hu/files/214/2019okt/kep1.jpg