Premier League Beharangozó 30.1: Kakasok az ördögök ellen

Rögtön egy igazi csemegével rajtol a Premier League harmincadik játéknapja, bár előtte még egy alsóházi rangadó is vár ránk. A gyorsabb fordulók érdekében (szinte) minden nap négy meccset láthatunk, kivéve 19-én, mert aznap csak a

  • Norwich – Southampton (19:00)
  • és a Tottenham – Manchester United (21:15)

összecsapások várnak ránk, de azt hiszem, izgalomból nem lesz hiány.

 

Kissé reménytelen

 

Ez a két szó definiálja leginkább a Norwich-ot idén. Az idén feljutó, tavaly remekelő „kanárik” az utolsó helyről várhatják a mérkőzést, és nem ezzel a meccsel fog elmozdulni pozíciójából a csapat. Pedig, ha emlékszünk a Norwich szeptemberi menetelésére (Manchester City elleni hazai győzelem, Teemu Pukki egyéni teljesítménye), nem ezt a csapatot látjuk.

Az Aston Villa után ők kapták a legtöbb gólt idén, és ők szerezték a legkevesebbet, mindössze 24-et. Pedig a csapat xG mutatója nem is olyan rossz, 33.7, ezzel megelőzik a 10. Burnleyt-is.

A „szentek” edzője csodával határos módon megtarthatta pozícióját, miután egy botrányos 9-1-es vereség után fel tudott állni, és elmozdítani a csapatot a kieső zónából. A Southampton most a tizennegyedik pozícióban csücsül, 7 ponttal a kiesőhelyen álló Bournemouth előtt, szóval Ralph Hasenhüttl csapata egyelőre fenyegetettség nélkül szállhat újra harcba a bajnokságban.

A „szentek” azonban nem igazán sajátították még el a védekezés művészetét, eddig 52 gólt kaptak, csakúgy, mint a mostani ellenfél. Ami megmenti a csapatot, az Danny Ings kirobbanó formája (15 gól idén), és a fiatal Ward-Prowse jobb lába.

Kinek miért fontos?

Az alsóházi csapatok általában a kiesés elkerülését tartják szem előtt, bár a Norwich elég kellemetlen helyzetben van. A hátralévő meccsek között találhatunk nehezebbeket, például a Chelsea, az Arsenal, és végül a Manchester City elleni találkozókat. Vajon képes lesz 6 pont lemaradást behozni a csapat?

A „szenteknek” még van félnivalójuk, igaz, nagyon nagy balszerencse kellene ahhoz, hogy kiessen a dél-angliai gárda. A következő meccsek sem olyan vészesek, így joggal mondhatjuk, hogy megmenekült a csapat.

Tippem: 1-1

Volt már jobb szezonjuk is

José Mourinho Tottenham-je még nem igazán hasonlít arra a csapatra, amelyik tavaly a BL döntőbe menetelt Pochettino alatt. A portugál szakember most az előző csapatával nézhet szemet, és ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani a végkimenetelt.

Az észak-londoni együttes az elveszített Bajnokok Ligája döntő óta csak keresi magát, és ezt Pochettino leváltása sem hozta helyre (egyelőre?). A sok sérüléssel teli szezon annyira gyenge volt, hogy most a nyolcadik helyen várják a találkozót.

Ami jó hír a Spurs-nek, hogy a meccsek nélkül eltelt hónapok alatt kikászálódott a kórházi ágyból minden sérült, így például Harry Kane is harcra készen várhatja a találkozót. Dele Alli azonban nem vehet részt a találkozón, mert eltiltását tölti, még egy februári rasszista megnyilvánulás miatt.

Amilyen nehezen indult Ole szekere, olyan jól megy most a United-nek. Bruno Fernandes érkezése óta fellángoltak a vörös ördögök, és előnyből várhatják a találkozót. 4 ponttal a Tottenham előtt, és 3 ponttal a Chelsea mögött még semmi sem biztos, viszont ha Ole Gunnar Solskær csapata tartja a jó szériáját, akár még a BL indulást is elcsíphetik.

 

Kinek miért fontos?

Mindkét csapatnak hasonló a célja: európai kupaszereplés jövőre. Viszont nem biztos, hogy mindkettőnek sikerül, és ezzel a meccsel könnyen eldőlhet, ki mit fog csinálni a következő szezonban.

Tippem: 2-2

képek forrásai.:

https://i2-prod.football.london/incoming/article17373040.ece/ALTERNATES/s1200b/0_GettyImages-1191957918.jpg

A másnapi meccseket egy külön bejegyzésben beszéljük át!