Visszatér a BL: A City utolsó esélye?

Az UEFA már az utolsó lépéseknél jár a Bajnokok Ligája idei sorozatának újraindításában – Írja az RMC Sport. A szövetség úgy tervezi, hogy egy húsz napos periódusban zavarja le a kupasorozat idei felvonását, augusztus 3 - a és 23 - a között.

Champions League round of 16 ties: meet your opponents | UEFA ...

A hátramaradt nyolcad döntők augusztus 3 – án, hétfőn lesznek lejátszva, míg az isztambuli döntő 20 nappal később, este 9 órás kezdéssel indul majd a tervek szerint. Azért, hogy ez rövid idő alatt létrejöhessen, visszavágók nélkül, csak egy mérkőzéseket játszanak majd a felek.

Az UEFA úgy tervezi, hogy a hátramaradt mérkőzéseket semleges helyszínen rendezik majd meg, egyelőre a Portugál főváros, Lisszabon városa az első (vagy az egyetlen?) szóba jövő helyszín.

 

Hogyan hat ez a PL klubokra?

 

A Tottenham és a Liverpool már a kupa szüneteltetése előtt búcsúzott a sorozattól, így rájuk már nem vonatkoznak ezek a hírek, viszont a két másik angol klub (Man City, Chelsea) még versenyben van a trófeáért.

Meglepetés a láthatáron?

 

Mondjuk a Chelsea esélyei elég kicsik, mivel a londoni odavágón kapott hármas a Bayerntől valószínűleg a kékek BL menetelésének végét jelentheti. A bajorok idei formáját tekintve pedig nem valószínű, hogy csodát tudna tenni Frank Lampard gárdája (bár inkább nem kiabálok el semmit, majd meglátjuk augusztus elején).

Chelsea Vs. Bayern Munich Report: 5 Things We Learned From ...

Viszont akkora drámát nem fog okozni, mivel a Chelsea (egyelőre) magabiztosan áll a BL indulást jelentő negyedik pozícióban, igaz, sok csapat sorakozik mögöttük, akik szintén a top 4-be vágynak. Az előző cikkben leírtak után pedig jogosan dörzsölhetik össze a kezeiket a Chelsea szurkolók, miközben az mondják magukban: „A következő szezon a mi évünk lesz!”.

Pep álma

 

A reflektorfény azonban a másik kék színű együttesen, a City-n van. A tét nem csak azért fontos, mert a manchesteri kékek még nem hódították meg a kupát soha (és ezt a riválisok szurkolói sokszor szóvá is teszik), hanem mert jövőre kérdéses a Bajnokok Ligája szereplés a csapatnak.

Champions League: Guardiola, Gündogan and City′s critical loss of ...

A tárgyalások még tartanak, de nem feltétlenül a City felé áll az a bizonyos zászló. Márpedig ha ez tényleg megtörténik, az biztos, hogy néhány kulcsjátékos inkább csapatot vált, minthogy elvesztegessen egy teljes évet európai kupaszereplés nélkül.

A City szurkolóknak természetesen nem kell félniük attól, hogy csődbe megy emiatt a csapatuk, az arab herceg Khaldoon Khalifa Al Mubarak örömmel kisegíti a pénzügyi problémákból a csapatot, úgy ahogy azt tette 2008-ban, amikor a semmiből építette fel a kékeket.

A tengerészkék mezes csapat amúgy komoly előnnyel várhatja a Realt, a Bernabeu-ban kiharcolt 1-2-es győzelemmel a továbbjutás csak egy karnyújtásnyira van. A City egy BL győzelemmel nem csak Pep Guardiola lelkét nyugtatná meg (a sok próbálkozás után behúzhatná a serleget), hanem az UEFA-nak is rendesen beintenének, mondván, „Ti most komolyan eltiltjátok az győztest?”. Nem beszélve a Szuperkupa részvételről, ami szintén túl nagy macera lenne a szövetségnek.

 Man City fans plan Uefa protest ahead of Champions League ban ...

A téma mellesleg elég aktuális, mivel a City ügyvédei ezen a héten tárgyalnak (lehet, hogy éppen most is azt teszik) az UEFA-val erről. A sikertelen eredmény (tehát a Man City eltiltása) azt is jelentené, hogy a tabella ötödik helyén lévő együttes az Európa Liga helyett a BL-ben kezdheti meg a 2020/2021-es évet, pótolva a City helyét.

Teljesen borul minden

 

Ahogy minden más bajnokság, úgy a Bajnokok Ligája is teljesen át lesz szabva, bár előny, hogy a sorozat csak októberben szokott elkezdődni. Viszont a kis csapatok selejtezői így is-úgy is át lesznek alakítva valahogy, de ez még persze a jövő zenéje.

A kupa díjazása szintén át kell, hogy alakuljon. A nézők nélküli, egy meccses fordulók elképesztő mértékű visszaesést fognak jelenteni pénzügyi téren az UEFA-nak (de tulajdonképpen minden más bajnokságnak is), és nehéz megjósolni, mikor lábal ki belőle.

Egy biztos: érdekes, focival teli nyárnak nézünk elébe. Olyannak, ami még sosem volt.