Csalódott José, Mohamed visszatér, kaméleon Bruno - 21. Forduló Highlights

Természetesen ez a hétvége sem maradt izgalom nélkül, nézzük, mi történt a 21. Fordulóban: 

 

A forduló kontratámadása 

 

Furcsa díj, de egyszerűen nem lehet elmenni Mohamed Salah gólja mellett említés nélkül. A Liverpool londoni kirándulásának újabb megállója az olimpiai stadion volt, ahol a David Moyes alatt szárnyaló West Ham volt az ellenfél. Tottenham 3-1-es legyőzése után megnövekedett optimizmus és gólszerzési függőség Mohamed Salah-nál volt a legjelentősebb, egy hazai szögletet követően, egy villámgyors Pool kontrából lőtt a kapuba.  

 

https://twitter.com/James_Carroll84/status/1356002506980143108?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1356002506980143108%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fonefootball.com%2Fen%2Fnews%2Fpl-awards-sunday-league-shouts-salah-and-fantasy-points-32288860 

 

Mintha José Real Madrid-ját látnánk.  

 

Nincs Tottenham Harry nélkül – A forduló legmeglepőbb (?) összeomlása 

 

Ha már José Mourinho, inkább kanyarodjunk rá a legújabb műalkotására, avagy hogyan sikerült a Tottenham-nek elhoznia a Brighton első hazai győzelmét?  

Jó hír, hogy Kane sérülése nem olyan súlyos, mint eddig. Még két hétig kell nélkülözni az angol csatárt, viszont ki fog addig gólokat lőni? Szinte csak ez látszódott a játékosokon, keresve a lábadozó Kane-t, s miután nem találták, nem csináltak semmit. Son-ra nézhetnénk kérdőn, mint házi gólkirályra, de ő teljesen jogosan válaszolhatja azt, hogy Harry nélkül nem igazán megy ez.  

Az idei idényben kiteljesedett duónak eddig 13 közös gólja van (tehát valamelyikük gólpasszt ad a másiknak), és messze még a szezon vége.  

Az egyetlen probléma ezzel a rendszerrel az, hogy amennyiben valamelyikük nincs a pályán (a tegnapi meccs tökéletesen bemutatta), a Spurs egyszerűen nem tud gólt lőni. De védekezni sem. Mondjuk Alderweireld mentése nem volt rossz. 

"Csak előre vágjuk a labdát, aztán védekezünk, bazmeg" - mondta Dele Alli a Tottenham-ról készült dokumentum sorozatban. Végülis, igaza volt. 

Pontatlan Edison, láthatatlan Bruno – A forduló legálmosabb meccse 

 

Meglepődünk ezen amúgy? Ugyanez az eredmény, minden top 6-os csapat ellen (khm kivéve a Tottenham ellen khm), Sokjaer egyik szeme sír, a másik nevet.  

„A védekezéssel nincs baj, nem igaz?” kérdezheti magától a norvég, de az igazság nem itt van. Ez a meccs most Cavani-n ment el, és a ramaty helyzetkihasználáson. Na de az, hogy a Chelsea, a Liverpool és a City elleni meccsen is ezt a végeredményt mutatja az eredményjelző, elég érdekes.  

Kaméleon Bruno újra eltűnt, és kezdem jogosnak érezni azt a vádat vele szemben, hogy csak akkor játszik jól, ha gyenge az ellenfél (csak egy tizenegyes gólja van idén a top6 ellen). Eljött Van De Beek ideje?  

Hogy a londoniakról is mondjunk valamit, ez volt David Luiz legjobb szereplése vörös mezben, nem véletlenül volt a meccs embere az angol sajtóban. Már csak Willian-en a sor, hogy mutasson valamit.  

Portugál gólcsend – A forduló legvárhatóbb meglepetése 

 

Voltak már szebb napjai is a Nuno irányítótta Wolwerhampton-nak. Raul Jimenez hiánya annyira lemerítette a portugál támadógépezetet, hogy alig lő gólt a csapat. A Crystal Palace elleni 1-0-s vereség is erre utalt, a tanácstalanságot a friss igazolásnak, Willian Josénak kellett volna megtörnie, ez viszont egyelőre nem történt meg. Mi lesz így Nuno-val? 

 

Heti VARázslat 

 

Jöjjön a forduló legvitatottabb VAR momentuma, egy újabb mínusz pont a videóbíró neve mellett: 

 ingsvar.png

Inkább ne is beszéljünk róla, én már nem értem ezt. Ti?