Előrejelzés - 21. forduló - Ágyú lövi az ördögöt?

Február utolsó napjaiban sem áll meg az angol foci, a Besztlíg 21. fordulójában sem maradnak el a gigászi rangadók, és persze potenciális meglepetéseket is érzékelhetünk a radaron. Íme néhány meccs, ami miatt érdemes bekapcsolni a tévét hétvégén.  

matchday21.jpg

A hétvége meccse 

 

Egy percig sem volt kérdés: az Arsenal és a Man United összecsapása lesz a hétvége csúcspontja, és bár pár hónapja még a gödörben voltak a csapatok, jelenleg két jó formában lévő gigász csap majd össze. Az anno kiesőhelyen lévő ágyúsok még a Chelsea-t is megelőzhetik a tabellán egy győzelem esetén, míg a legutóbb hatalmas meglepetésre vereséget szenvedő ördögök, ha nem is lépnének a tabella élére, a harc az első helyért a városi riválissal tovább zajlana.  

Az Arsenalnak legutóbb sikerült ellopnia a három pontot az Old Trafford-ról egy Aubameyang tizenegyessel, a gaboni viszont ahogy akkor sem, most sem találja önmagát a szezonban. Arteta a fiatalokra helyezi a hangsúlyt, SakaMartinelli vagy éppen Emile Smith Rowe lehetnek a kulcsemberek a hazaiaknál.  

A United, amilyen magabiztosan indult a Sheffield ellen, akkora zakó lett, a hazai pályán benyelt 2-1 mély sebet hagyhat a vörös ördögök moráljában. Felsőházi csapatok ellen viszonylag jó mérlege van Sokjaer-éknak, a Pool és a City elleni 0-0-ákon, és bár nagyon könnyen el lehetett aludni közben, a védekezéssel nem volt probléma. Márpedig ez most is kelleni fog.  

Akire oda kell figyelni: Arsenal feltörekvő fiataljai közül én inkább Saka-t emelném ki, az ő robbanékonysága akár mindhárom pontot elcsípheti a vendégek orra elől. A Unitednél (klisé figyelmeztetés) Bruno Fernandes-en kívül nagyon másra nem hagyatkozhat Sokjaer, bár De Gea-nak jó meccsei szoktak lenni az Észak-londoni csapat otthonában. 

Tippem: 0-0 

 

Legproblémásabb három pont  

 

Nem, Mourinho nem fogja megnyerni a PL-t a Spurssel idén. Tottenham szurkolóként sajnos ezzel a mondattal a fejemben alszom el a meccsek után. José taktikája november-december környékén még simán bevált a City vagy az Arsenal ellen, januárban viszont mintha az egész mechanika lelassult volna, Son-t a Leeds elleni meccs óta nem láttuk, Kane úgy játszik, mint ahogy a Pool elleni BL döntőben, Sanchez még mindig nem tanult meg embert fogni, Lloris egyszer véd egy hatalmasat, aztán a következő percben elfelejti, hogy a pályán a szemben álló kesztyűs alak mellett ő megfoghatja a labdát, és még sorolhatnám. Az észak- londoniak most már a top 4-el is megelégednének, de ahhoz váltás kell. Valami nagy.  

Graham Potter-nek van terve, csak még nem igazán tudta megvalósítani. Ami a kis csapat ellen szól, az leginkább a gólszerzés. Nem sokszor lőnek két gólnál többet, de ha igen, az ellenfél is ugyanennyit vág nekik, egyszóval, balszerencsés szezonba csöppentek a sirályok. Nem szép látvány ez a tizenhetedik hely, és nem valami kedvező a sorsolás, a Tottenham után a Poollal kell megmérkőznie Potter-éknek.  

Akiken múlhat ez a meccs: hSon-nak jó napja van, nem lesz kérdés, ki nyeri a találkozót. Egy baj van csak: Kane sérült,  “Jing és Jang” közül ki kell vennünk egyet, és így már nem is cseng olyan jól.  

Pascal Groß mérlege a Spurs ellen 1 gól, két assziszt, és bár ez a szezon nem igazán fekszik neki, a Spurs ellen valahogy mindig a csendes gyilkosok lépnek előtérbe.  

Tippem: 1-1 

 

Legkönnyebb három pont  

 

Bár Tuchel egy 0-0-val nyitott, a német szakember második meccse már egy fokkal egyszerűbb lesz. Igen, a Burnley győzte le három év után a Pool-t az Anfiel-en, és igen, az Aston Villát is legyőzték, de minden csoda három napig tart.  

Bár Tuchel presszingje nem ért a csúcsra a Wolves ellen,  a Burnley-t ki lehet végezni így.  

A Chelsea támadósora olyan, mint egy idősebb autó: ha egyszer sikerül beindítani, jól pörög. Werner-nek is csak egy kis lökés kell, és ha angolul nem értette meg, a német Tuchel-nek talán sikerül valamit elérnie.  

Akiken múlhat: Pope védéseire most is szükség lesz, az fix, viszont nem szabad csakis rá támaszkodni. Ben Mee-nek, mint csapatkapitánynak, kötelessége lesz organizálni a védelmet.  

A túloldalon Timo Werneren, vagy Giroud-on (attól függ, ki kezd) múlhat a támadó hatékonyság, Mason Mount is gyakran remekel kisebb csapatok ellen.  

Tippem: 3-1